Kockens säregna skafferi – jäsande kaffesump och fermenterad kronhjort

Krögaren Gustav Öhman driver Taxinge Krog utanför Mariefred. Han är en av Sveriges mest säregna kockar. Di Weekend gör en djupdykning i skafferiet och ställer frågan: Vad är det som jäser i burkarna?

Foto:Evelina Carborn

Taxinge Krog är en meriterad restaurang i det Sörmländska landskapet. Här har krögaren Gustav Öhman skapat en unik matupplevelse i sin lilla restaurang med bara 12 platser. Råvaror i säsong och närodlat är på gemene mans läppar men här skapas unika smaker av gedigna ingredienser. 

Det pyser och fräser om burkarna i Gustavs kyl, Di Weekend har besökt köket för att provsmaka förädlade grönsaker, så väl som fermenterade gamla kronhjortar. 

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?