Annons

Knappt plusresultat för Qbnk i andra kvartalet

It-bolaget Qbnk redovisar ett ebitda-resultat på 0,1 miljoner kronor (1,1) i det andra kvartalet 2020.

Intäkterna låg på 7,3 miljoner kronor (7,4) varav abonnemangsintäkter utgjorde 6,0 miljoner kronor (4,9) och konsulttjänster 1,2 miljoner kronor (2,5).

Resultatet efter skatt var 0,3 miljoner kronor (0,8).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var +2,8 miljoner kronor (-0,5) med likvida medel om 16,7 miljoner kronor (7,3) vid rapportperiodens utgång.

”Utvecklingen under första halvåret har påverkats av osäkerhet hos kunderna kopplat till covidpandemin, framför allt mot slutet av perioden. Även om den underliggande affärsmodellen innehåller hög andel återkommande intäkter så är de kortsiktiga utsikterna osäkra. Pandemin påverkar nyförsäljningen av månadsabonnemang samt våra intäkter inom Professional Services negativt. Kunderna skjuter sina investeringsbeslut på framtiden”, skriver vd Jonas Bergh i kvartalsrapporten.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?