Knapp seger för Zeman i tjeckiska presidentvalet

Tjeckiens president Milos Zeman vann en andra mandatperiod i valet på lördagen, med stöd från väljarna för sin tuffa hållning om immigration och ökat närmande mot Ryssland och Kina.

Det rapporterar Reuters.

Milos Zeman fick 51,4 procent av rösterna mot 48,6 procent för utmanaren Jiri Drahos, som ses som mer EU-vänlig.

Resultatet kan även påverka regeringsbildningen, då Milos Zeman stöttar premiärminister Andrej Babis, vars minoritetsregering förlorade en förtroendeomröstning i spåren av mutanklagelser.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?