Knäckebröd knäckte Sverigekoden

Filipstad var en av de kommuner som tog emot flest flyktingar 2016. För att bidra till integrationen började Barilla ta emot nyanlända för praktik.

”Det började som ett projekt men är i dag integrerat i verksamheten”, säger Michael Priba, HR-medarbetare på Barilla Filipstad och ansvarig för praktikprogrammet.

Något som är mycket värdefullt för medarbetarna på Barilla är att mötas på raster och även utanför jobbet. På bilden: Michael Priba, HR. Matoru Aziz, Tommy Mohlin, fabrikschef under projektets första år, och Moustafa Shikh Ali.
Något som är mycket värdefullt för medarbetarna på Barilla är att mötas på raster och även utanför jobbet. På bilden: Michael Priba, HR. Matoru Aziz, Tommy Mohlin, fabrikschef under projektets första år, och Moustafa Shikh Ali.Foto:Ida Thunberg
Moustafa Shikh Ali kom från Syrien 2015.  Jag kommer från en helt annan kultur. I Syrien jobbar man på ett helt annat sätt, det är färre regle och mer spontant. Jobbet på Barilla har betytt mycket för mig för att komma in i det svenska samhället .
Moustafa Shikh Ali kom från Syrien 2015. Jag kommer från en helt annan kultur. I Syrien jobbar man på ett helt annat sätt, det är färre regle och mer spontant. Jobbet på Barilla har betytt mycket för mig för att komma in i det svenska samhället .Foto:Ida Thunberg
Mahmoud Alafandi är idag anställd underhållsingenjör på Barilla. Jobbet har gett mig ett liv här i Sverige , säger han.Foto:Ida Thunberg
Foto:Ida Thunberg
Matoru Aziz från Uganda trivs på jobbet på Barilla.  Jag har mycket kompisar och tycker om att jobba , säger han.
Matoru Aziz från Uganda trivs på jobbet på Barilla. Jag har mycket kompisar och tycker om att jobba , säger han.Foto:Ida Thunberg

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?