Det blev en uppvisning i enighet, när den svenska regeringens beslut om Nato meddelades på måndagen.
Första gången på decennier framträdde statsministern sida vid sida med oppositionsledaren på en gemensam pressträff i regeringskvarteren.
Och efter debatten i riksdagen slår Magdalena Andersson fast att det finns ett stort parlamentariskt stöd för att ta klivet in i försvarsalliansen.
”Det står nu klart att det finns en bred majoritet i Sveriges riksdag för att Sverige ska gå med i Nato”, säger Magdalena Andersson och fortsätter:
”Det bästa för Sveriges säkerhet och svenska folkets säkerhet är att vi går med i Nato och att vi gör det tillsammans med Finland.”
Just Finland, och den snabba processen där, har varit avgörande för det svenska beslutet. Och enligt Magdalena Andersson kommer en ansökan att lämnas in de närmaste dagarna.
”Vi planerar att göra det tillsammans med Finland”, säger hon.
I Natofrågan har Magdalena Andersson och Ulf Kristersson uppvisat en rörande enighet, såväl i måndagens riksdagsdebatt, som i partiledardebatten i SVT.
”Jag vill passa på att tacka dig Ulf för det mycket goda samarbete vi har haft de senaste månaderna”, säger statsministern.
”Att vi står här tillsammans är ett styrketecken för Sverige”, tillägger hon.
Ulf Kristersson beskriver den svenska Natoansökan som ett nytt kapitel i landets historia och även han lyfter fram enigheten mellan de två partierna.
”Vi har haft olika perspektiv på vägen hit, men har beslutat att göra denna resa tillsammans”, säger han.
Både Socialdemokraterna och Moderaterna står bakom beslutet att de svenska försvarsanslagen ska höjas till 2 procent av BNP, som är ett riktmärke för Natos medlemsstater.
Men de ger inte samma bild av hur snabbt det kan ske.
”Det är någonting som diskuteras i försvarsberedningen just nu. Försvaret själva har bedömt att 2028 är när de förmår att göra det på ett sätt att det också får effekt på pengarna”, säger Magdalena Andersson.
”Mitt parti tror och tycker att resan behöver gå snabbare än så. 2025 har vi satt som mål”, säger Ulf Kristersson.
Hur påverkar det trovärdigheten att ni inte har samma svar på den frågan?
”Jag tror att det viktigaste för trovärdigheten är vår gemensamma ambition att nå upp till 2 procent”, säger Magdalena Andersson.
Enligt statsministern kan det ta upp till ett år innan hela processen är klar och Sverige kan bli en fullvärdig medlem i Nato, även om det kan gå snabbare.
Under tiden har Sverige fått ”säkerhetsförsäkringar” från bland annat USA, Storbritannien och de nordiska länderna.
Ulf Kristersson påpekar att Ryssland inte kommer att gilla Sveriges säkerhetspolitiska vägval.
Magdalena Anderssons uppmaning till svenska folket är att hålla ”huvudet kallt” inför alla försök att skrämma och splittra.
”Vi förbereder oss för alla eventualiteter men vi ser inget direkt militärt hot mot Sverige i dagsläget”, säger hon.