1515
Annons

Klart med ny rättegång mot Johan Carlström

Nyligen ställde domstolen in den planerade rättegången mot Fingerprint Cards storägare och ordförande Johan Carlström.

Nu har en ny bokats, med start 4 mars 2019.

Johan Carlström.
Johan Carlström.Bild:Bo Håkansson

I förra veckan kunde Di.se berätta att Stockholms tingsrätt har ställt in den planerade rättegången mot Johan Carlström, storägaren som – trots att han är åtalad för flera fall av grovt insiderbrott – i våras tog över ordförandeklubban i biometribolaget Fingerprint Cards FING B -1,62% Dagens utveckling .

Orsaken var att tingsrätten inte har tillräckligt med domare för att klara av målet, vilket domstolen i sin tur förklarade med att den under hösten har flera stora mål och att det dessutom hade inkommit ett mål med förtur på grund av att där fanns en häktad person.

Stockholms tingsrätt har nu bokat nya datum för rättegången. Enligt planerna ska den börja den 4 mars 2019 för att sedan pågå under nio utspridda förhandlingsdagar där den sista är den 21 mars samma år.

Rättegången mot Johan Carlström har skjutits upp flera gånger, och var tidigare tänkt att hållas i mars 2018. Så blev det dock inte eftersom Johan Carlströms försvarsadvokat påstod att han inte kunde närvara då. 

Innehåll från Vattenfall InChargeAnnons

Satsa på elbilsladdning i er fastighet

Marknaden för elbilar ökar stadigt i Sverige och prognosen är att det 2030 kommer att finnas 2,5 miljoner laddbara fordon. Just nu rullar nästan 400 000 laddbara personbilar på vägarna*, så nu måste vi tillsammans skapa förutsättningar för laddning och där är ni som fastighetsägare och byggföretag viktiga. 

Det finns redan idag krav på laddinfrastruktur i bygglagstiftningen. Många fastighetsägare har redan anammat detta och förberett för elbilsladdning och byggföretag lägger in det i sin planering redan vid starten av byggprojektet.  

– När det blir dags att välja leverantör för laddstolpar och tjänster är de vanligaste frågorna ”vem äger laddstolpen, hur går laddningen till rent praktiskt och vem betalar för vad?” Det här är frågor vi kan hjälpa till med, säger Jenny Odén, på Vattenfall E-mobility.  

Prenumerera på nyheter om elbilsladdning här 

Flexibelt upplägg är viktigt  

Alla har olika förutsättningar, därför är det viktig att kunna välja ett flexibelt upplägg med skräddarsydda laddlösningar efter egna behov. Att fritt kunna välja mellan olika betallösningar, kombinationer av hårdvara och/eller tjänst och med eller utan installation är nyckeln.   

–  Hos oss medföljer alltid tjänsten Connect som innefattar uppkoppling, support, kundservice och statistik. De kan också välja om ni vill ha en flexibel prissättning eller hjälp med administrationen. De har möjlighet att ändra tjänst efter behov och slipper dolda kostnader och bindningstider. Laddboxen har också det som kallas OCPP. Det innebär att de kan byta leverantör om de inte är nöjda, fortsätter Jenny. 

Med många fastigheter och hyresgäster och ett allt större behov av laddmöjligheter är det viktigt att välja en leverantör som man kan växa med. Ett gott samarbete där de har ett dedikerat team som finns där för dem både innan, under och efter att installationen är genomförd.

– Vi vill dela med oss av vår kunskap och ger stöd i allt från planering till genomförande och samarbetet fortsätter även när allt är klart. Vi håller koll och ser till att de kan hålla sig ajour med vad som händer för marknaden växer i ett rasande tempo. Det är därför bra med en stabil partner som finns kvar i framtiden, avslutar Jenny.  

Lär dig mer i InCharges blogg    

* Källa: Power Circle  

Diös satsar på elbilar

Fastighetsbolaget Diös är en av de som satsar på elbilsladdning. Ett fastighetsbolag i norra Sverige där elen kommer från förnybara källor och förutsättningarna för att köra elbil är goda! För att vara en del av lösningen på klimatutmaningen bytte de tidigt ut sina egna servicebilar till elbilar och erbjuder nu elbilsladdning även till sina kunder.

Mer information och tips hittar du här  

Ladda elbilen smart och säkert med InCharge  

Med InCharge flexibla laddlösningar får du en enkel vardag oavsett om du laddar elbilen hemma, på företaget eller längs med vägen.  

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Vattenfall InCharge och ej en artikel av Dagens industri

Valet 2022

Andreas Norlén återvald som talman – träffar Kristersson på onsdag

Andreas Norlén valdes på måndagen på nytt till riksdagens talman och på onsdag ska han ha ett nytt möte med M-ledaren Ulf Kristersson. Men han vill sätta ut något datum för när statsministeromröstningen kan hållas.

Andreas Norlén (M) valdes till riksdagens talman under måndagen.
Andreas Norlén (M) valdes till riksdagens talman under måndagen.Foto:Anders Wiklund/TT

Det var en enig riksdag som på måndagen återigen valde moderaten Andreas Norlén till talman i riksdagen.

”Jag är djupt tacksam över att ha blivit vald av riksdagens samtliga ledamöter”, säger han.

”Det här är första gången sedan enkammarriksdagen infördes för lite mer än 50 år sedan som en talman från ett borgerligt parti valts enhälligt”, fortsätter han.

I förra veckan fick Ulf Kristersson i uppdrag att försöka bilda en ny regering och förhandlingarna pågår nu mellan de fyra partierna i hans regeringsunderlag.

Men Andreas Norlén har inte satt upp någon skarp tidsgräns för när förhandlingarna måste vara klara. Istället väntar nu ett nytt möte med M-ledaren.

”Jag kommer att träffa Ulf Kristersson på onsdag klockan 11 för en avstämning”, säger han.

Andreas Norlén tror att processen att ta fram en ny regering kommer att gå snabbare nu än förra valet, då det tog 134 dagar.

Samtidigt betonar han att det är en viktig balansgång, mellan att driva processen framåt och ge partierna den tid som krävs för att de ska kunna slutföra förhandlingarna.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera