Klart: HSB bygger ny skrapa i Stockholm

HSB har fått tillstånd att bygga ett 24 våningar högt bostadshus i Norrtull i höjd med Wenner-Gren centrum.

Foto:Franc Pallares Lopez

Det 80 meter höga tegelhuset upprättas som ett jubileumshus i samband med att HSB fyller hundra år 2023, rapporterar Svd.

”Det blir ett högt hus, men inte högre än Wenner-Gren Center. Tanken är att höjderna på dessa hus ska harmoniera”, säger Jonas Erkenborn, vd för HSB Bostad, till tidningen.

Huset byggs i den nya stadsdelen Hagastaden i norra Stockholm där E4:an når innerstan. Husets 24 våningar om totalt 13.500 kvadratmeter ska inrymma hundra bostadsrätter, samt kontorshotell på bottenvåningen.

”Säljstart till HSB:s kunder sker 2022, byggstart 2023 och sedan väntas huset bli klart två år senare”, säger Jonas Erkenborn.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?