ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Klart: Göteborg bygger linbana

På tisdagen gav byggnadsnämnden i Göteborg klartecken för den föreslagna linbanan mellan Järntorget och Hisingen rapporterar Sveriges Radio P4 Göteborg. Arbetet med detaljplanen påbörjas omgående.

Ingrid Bergström som är arkitekt och projektledare för linbanan tror enligt radiokanalen att bygget kan sätta igång under hösten 2019.  Som Di tidigare rapporterat väntas kostnaden att landa mellan 850 och 1050 miljoner kronor.

”Detta innebär att vi kan få en kollektivtrafiklinje som går direkt från Järntorget till Lindholmen och Lundby som kommer bli en stor arbetsplats när Volvo bygger ut”, säger Ingrid Bergström till P4 Göteborg.

De cirka 500 meter som gondolerna svävar över älven är de 47–48 meter upp i luften – allt för att inte störa sjöfarten. Tornen kommer att bli cirka 70 meter höga, vilket förändrar stadens silhuett.

”Vi har valt den höjden att minska insynen så att inte de som åker linbanan kan titta rakt in i folks sovrum”, har Per Bergström Jonsson som är projektledare på trafikkontoret tidigare sagt till Di.

Idén kommer från att göteborgarna uppmanades att lämna in förslag inför firandet av Göteborg 400-årsjubileum. Ett trettiotal ville ha linbana.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer