Annons

Klart för Teslachefens jätteköp

Teslas vd Elon Musk har nu fått aktieägarnas stöd för elbilstillverkarens köp av det förlusttyngda solenergiföretaget Solarcity, där Musk själv är den största ägaren.

Elon Musk.
Elon Musk.

"Er tilltro kommer att löna sig", sade Musk till de aktieägare som samlats i bolagets lokaler i Fremont, Kalifornien för att ta ställning till affären, värd cirka 2 miljarder dollar eller omkring 19 miljarder kronor.

Solarcity grundades och leds av Musks kusiner, Lyndon och Peter Rive.

Beskedet om det planerade köpet av solenergibolaget i juni fick Teslas aktie att dyka med 13 procent. Kursen har även pressats av en uppmärksammad dödsolycka där föraren av en Tesla Model S använde bilens så kallade autopilot, och av Donald Trumps valseger. Sedan årsskiftet har elbilstillverkaren tappat en femtedel av sitt börsvärde.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?