Annons

Klarna-grundarens stiftelse kan bjuda Northvolt på gratis rådgivning

Bland flera hundra nominerade har tio bolag valts ut till finalen i Norrsken Award, ett pris till bolag som jobbar med att lösa globala samhällsutmaningar.

Klarna-grundaren Niklas Adalberth och Northvolts vd Peter Carlsson.
Klarna-grundaren Niklas Adalberth och Northvolts vd Peter Carlsson.Foto:Jack Mikrut; Jesper Frisk

Tre vinnare kommer att koras den 19 september under en gala som utgör finalen på den första omgången av Norrsken Impact Week i Stockholm.

”Impact Week handlar om bolagen som har konkreta affärsmodeller för att lösa vår tids stora utmaningar. Finalisterna har potential att förändra världen. Det är allt från hur man ökar produktiviteten i bönders jord, hur vi minskar vattensvinn, hur satelliter i rymden kan minska konsekvenser av katastrofer till batteriproduktion”, säger Norrskens vd Erik Engellau-Nilsson.

De flesta finalisterna är mindre uppstartsbolag, men bland de nominerade finns även batteribolaget Northvolt som nyligen fick in en mångmiljardinvestering för sin satsning på att bygga en fabrik i Sverige. Bolagets grundare och vd Peter Carlsson är också en av talarna på Dagens Industris Impact Summit, som äger rum under Impact Week.

Priset till de tre vinnande bolagen består av gratis rådgivning under sex månader från ledande varumärken inom strategi, kommunikation, marknadsföring och juridik.

Dessutom kommer bilder på de tio finalisterna tillfälligt att ta över några av platserna på Arlanda där kända ansikten välkomnar besökare till Stockholm.

”Vi hoppas att detta kan inspirera ännu fler att använda sina jobb som plattform till att lösa samhälls- eller miljöproblem.”

Stiftelsen Norrsken startades av betalningsförmedlingsföretaget Klarnas grundare Niklas Adalberth, som donerat cirka 700 miljoner kronor. Tanken med stiftelsen är att kombinera kunskaper om ny teknik och kapital som finns i näringslivet med erfarenhet av att lösa olika samhällsproblem som bland annat ideella organisationer och FN-organ besitter.

Norrsken Award är Nordens största pris för nystartade bolag med denna inriktning.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera