Klaria Pharma gjorde 13,3 Mkr i förlust tredje kvartalet

Klaria Pharma, som utvecklar lösningar inom migrän och cancerrelaterad smärta, hade FoU-kostnader på 13,6 miljoner kronor (5,4) under det tredje kvartalet. Resultat efter skatt uppgick till -13,3 miljoner kronor (-7,2). 

Ingen omsättning rapporterades för kvartalet.

Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -12,2 miljoner kronor (-5,5) och likvida medel på balansdagen uppgick till 19,3 miljoner kronor (8,9).

Efter tredje kvartalets utgång har bolaget genomfört en riktad emission om cirka 24,5 miljoner kronor.

”Under det tredje kvartalet 2020 inleddes Klarias kliniska program med Naloxon Alginatfilm mot opioidöverdos samt Adrenalin Alginatfilm mot allvarlig allergisk reaktion, och vi presenterade även det första licensavtalet för vårt dotterbolag Cannabis Delivery Services (CDS)”, skriver vd Jesper Wiklund i delårsrapporten.

GMP-tillverkningen av Naloxon Alginatfilm inför programmets kliniska doseringsstudie fortsatte och bolaget räknar fortsatt med att kunna inleda studien med Naloxon Alginatfilm under 2021, enligt rapporten. 

”Efter ytterligare ett framgångsrikt och spännande kvartal ser vi nu fram emot slutet av 2020 och 2021 då vi räknar med att slutföra det kliniska programmet för Sumatriptan Alginatfilm och ansöka om marknadsregistrering i Europa och USA. Därefter kommer vi att vara i en utmärkt position att teckna partneravtal med syfte att ta produkten till marknad”, skriver Jesper Wiklund.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?