1515
Annons

Klaria Pharma gjorde 13,3 Mkr i förlust tredje kvartalet

Klaria Pharma, som utvecklar lösningar inom migrän och cancerrelaterad smärta, hade FoU-kostnader på 13,6 miljoner kronor (5,4) under det tredje kvartalet. Resultat efter skatt uppgick till -13,3 miljoner kronor (-7,2). 

Ingen omsättning rapporterades för kvartalet.

Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -12,2 miljoner kronor (-5,5) och likvida medel på balansdagen uppgick till 19,3 miljoner kronor (8,9).

Efter tredje kvartalets utgång har bolaget genomfört en riktad emission om cirka 24,5 miljoner kronor.

”Under det tredje kvartalet 2020 inleddes Klarias kliniska program med Naloxon Alginatfilm mot opioidöverdos samt Adrenalin Alginatfilm mot allvarlig allergisk reaktion, och vi presenterade även det första licensavtalet för vårt dotterbolag Cannabis Delivery Services (CDS)”, skriver vd Jesper Wiklund i delårsrapporten.

GMP-tillverkningen av Naloxon Alginatfilm inför programmets kliniska doseringsstudie fortsatte och bolaget räknar fortsatt med att kunna inleda studien med Naloxon Alginatfilm under 2021, enligt rapporten. 

”Efter ytterligare ett framgångsrikt och spännande kvartal ser vi nu fram emot slutet av 2020 och 2021 då vi räknar med att slutföra det kliniska programmet för Sumatriptan Alginatfilm och ansöka om marknadsregistrering i Europa och USA. Därefter kommer vi att vara i en utmärkt position att teckna partneravtal med syfte att ta produkten till marknad”, skriver Jesper Wiklund.


Innehåll från Ikano BostadAnnons

Så vände de trenden – i utsatta området: ”Win, win, win för alla”

Anders Wahlqvist, projektledare för Ikano Akademin.
Anders Wahlqvist, projektledare för Ikano Akademin.

Minskad skadegörelse, ökad trygghet och en fot in i arbetslivet.

Nu kan satsningen på jobb för unga i Stockholmsförorten spridas till andra delar av landet.

– Att ge ungdomarna ansvar och möjligheter är en plusaffär för alla, säger Anders Wahlqvist, projektledare för Ikano Akademin.

Så får ungdomarna jobb – via Ikano Akademin 

Antalet områden med socioekonomiska utmaningar har blivit fler. I Hagsätra, där Ikano Bostad förvaltar 1720 bostäder, fanns problem med stök och kriminalitet när Anders Wahlqvist började arbeta som fastighetsansvarig i bostadsområdet för några år sedan.

– Vi märkte att tryggheten inte riktigt fanns, vilket delvis kan förklaras med att många ungdomar gick sysslolösa. Jag frågade dem vad de ville göra. ”Vi vill ha jobb” var det genomgående svaret, berättar Wahlqvist.

Därför startade Ikano Bostad 2014 upp Ikano Akademin, där ungdomar får en tidsbegränsad anställning för att jobba med fastighetsskötsel och trädgårdsarbete i området, sedan är målet att de ska hitta jobb eller studera. 

– Det kostar inte mer än om vi skulle lagt ut jobbet på någon annan, men jag skulle vilja säga att det är ”win, win, win” för alla. En ungdom som hamnar på glid kostar alla mycket mer än den här satsningen, säger Wahlqvist.

”Rekryteringen till gängen pågår”

En av dessa är Hagästrabon Artur Mkrtchyan, 29. Han kom till Sverige 2005 som flykting från Armenien, pluggade till snickare och hade lärlingsplats – men företaget lade ner. Trots nästan två års jobbsökande fick han inget napp.

– Det var en svår tid och många tänker att man kan skaffa pengar på ett annat sätt, rekryteringen till gängen pågår hela tiden, säger han.

Artur Mkrtchyan deltar på internationella mässan H22 för att tala om hur man skapar mer inkluderande stadsdelar.
Artur Mkrtchyan deltar på internationella mässan H22 för att tala om hur man skapar mer inkluderande stadsdelar.

Via en vän fick han kontakt med Ikano Akademin – och då gick det snabbt:

– Jag var på intervju ena dagen, andra dagen var jag igång och jobbade. Det kändes jätteskönt, säger Mkrtchyan och fortsätter:

– Flera av mina vänner som gått akademin har ordnat upp sina liv, från att ha massa problem har de nu jobb och familj.

”Intresset är enormt”

På internationella stadsmässan H22 i Helsingborg deltar Wahlqvist och Mkrtchyan på IKEA-plattformen Scenen vid Magasin 405 för tala om hur man kan skapa mer inkluderande stadsdelar. Wahlqvist kommer lyfta fram hur satsningen i Hagsätra dels hjälpt ungdomarna till jobb eller studier – samtidigt som tryggheten ökat och skadegörelsen minskat i Hagsätra.

– Jag hoppas vi kan väcka idéer för andra aktörer att starta liknande projekt. För intresset är enormt, jag är nerringd av ungdomar som vill jobba, säger han och pekar på personerna som slussas vidare måste klara av jobbet hos Ikano Bostad:

– Vi lämnar inte rekommendation för de som inte sköter sig, man måste klara alla stegen. En del har fått gå om, men de lyckas tillslut, säger han.

Vilka är dina viktigaste budskap till andra områden som brottas med liknande frågor?

– Viktigast är att hitta arbete till ungdomarna, men även till de som är lite äldre. Många som kommit är jätteduktiga när de får chansen och får handledning. För att det ska hända måste alla samarbeta: myndigheter, skola, föreningar och företag.

Så arbetar Ikano Bostad med trygga bostadsområden 

 

Mer från Ikano Bostad

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ikano Bostad och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?