1515

Klaria Pharma får milstolpsbetalning på 6,4 Mkr

Klaria Pharma har mottagit en milstolpsbetalning om 6,4 miljoner kronor från EU:s Horizon 2020-program, enligt ett pressmeddelande. Utbetalningen genomförs då projektet för Sumatriptan Alginatfilm (KL-00119) mot migränrelaterad smärta fortsätter att utvecklas framgångsrikt enligt plan, skriver Klaria. 

Storskalig produktion av produkten pågår, och samtliga förberedelser inför den kommande bioekvivalensstudien är klara, skriver Klaria Pharma.

”Denna pivotala kliniska studie som krävs för inlämning av ansökan för marknadsgodkännande är planerad att inledas under det första halvåret 2020 med färdigställande under 2020”, skriver bolaget.

Milstolpsbetalningen om 6,4 miljoner kronor förväntas täcka återstående kostnader inom KL-00119-projektet till och med inlämnade av ansökningar om marknadsgodkännande. Primärt handlar det om kostnader hänförliga till fortsatt storskalig produktion samt den kommande bioekvivalensstudien med färdigställande under 2020.

”Projektet fortskrider enligt plan, och vi förväntar oss att färdigställa dess kliniska program under 2020. Därefter planerar vi att sammanställa och lämna in ansökningar om marknadsgodkännande i både EU och USA under det första halvåret 2021. Givet att godkännandeprocessen fortlöper enligt normala tidsramar kan vi sedan ha en marknadsgodkänd produkt som är färdig för kommersiell lansering i både EU och USA under 2022”, säger Klarias forskningschef Scott Boyer.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?