Annons

Klaria Pharma återtar rättigheter till naloxonprojekt

Forskningsbolaget Klaria Pharma kommer återta samtliga rättigheter till sitt naloxonprojekt Alginate Film (KL-00514) från Purdue Pharma. Återtagandet träder i kraft omgående och Klaria Pharma kommer på egen hand fortsätta utvecklingen av projektet.

Purdue Pharma har under den senaste tiden varit föremål för rättstvister som berört bolagets försäljningsmetoder som uppgetts vara vilseledande och att bolaget delvis skulle vara ansvariga för opioidkrisen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Läkemedelsbolaget Purdue Pharma och dess ägare har i slutet på augusti i år uppgetts ämna att erbjuda en förlikning av mer än 2.000 mål till en kostnad av 10 till 12 miljarder dollar.

KL-00514 utvecklas för akutbehandling av opioidöverdos. Även Orexo bedriver utveckling för behandling av opioidöverdos med läkemedelskandidaterna Ox124 och Ox125.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?