Annons

Klädaktie rasar efter svag rapport

Sedan grundandet 1996 har Under Armour växt till en jätte inom sportkläder och aktien gick länge som ett tåg. Sedan började motvinden. Dagens bokslut blir ytterligare ett dråpslag för ägarna.

Bild:AP

Under Armours aktie föll 25 procent när handeln öppnade på New York-börsen.

Nettointäkterna landade på 1,3 miljarder dollar i fjärde kvartalet, en uppgång på 12 procent i årstakt. Det var dock den lägsta försäljningstillväxten på åtta år och analytikerna hade räknat med intäkter på 1,4 miljarder dollar enligt Reuters enkät.

Nettoresultatet, 105 miljoner dollar, var i princip oförändrat jämfört med förra året.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?