KKR på gång med infrastrukturfond för Asien

Amerikanska private equity-bolaget KKR är på väg att lansera en asiatisk infrastrukturfond med en kapitalbas på mellan 1,5 och 2 miljarder dollar. Det uppger källor till Livemint.

Det är första gången KKR satsar på en infrastrukturfond med betoning inom ett särskilt geografiskt område. Bolaget har i bagaget tre globala infrastrukturfonder varav den sista på 7,4 miljarder dollar stängde i september. Den är inriktad mot OECD-länder.

I samband med att KKR nu tar sikte på Asien har man även rekryterat Hardik Shah från Brookfield Asset Management att leda infrastrukturinvesteringarna i Indien, uppgavs det.

I Indien har KKR nyligen börjat engagera sig i vatteninfrastrukturen efter en köpt majoritetspost i Ramky Enviro Engineers.

En källa sade att den nya fonden kommer att fokusera på en rad segment inom infrastrukturen. Bland de att nämnas var telekom, vägar och energi. 

KKR har avböjt att kommentera den nya fonden till Livemint.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?