Kirkby lämnar - Nilsson tar över nya Tele2

Com Hems vd Anders Nilsson blir Nya Tele2:s vd. Tele2:s nuvarande vd Allison Kirkby lämnar posten när fusionen är genomförd.

"Jag har för avsikt att förbli en väldigt stolt och glad aktieägare", säger den avgående vd:n under onsdagens telefonkonferens.

Allison Kirkby.
Allison Kirkby.

I och med sammanslagningen mellan Tele2 TEL2 B -0,78% Dagens utveckling och Com Hem lämnar Allison Kirkby vd-posten i Tele2. Allison Kirkby har varit vd i bolaget sedan september 2015.

Hon kommer att fortsätta som Tele2:s vd fram till fusionens genomförande och kommer att säkerställa en smidig övergång, skriver bolagen i ett pressmeddelande.

Under onsdagens telefonkonferens med media och analytiker konstaterade Allison Kirkby att hon haft tre övergripande mål när hon tillträdde som vd för bolaget: att göra bolaget mer disciplinerat operationellt och finansiellt, att fokusera på marknaderna där man visste att man "kunde vinna på lång sikt", och att bli den ledande förmedlaren av sammankoppling i Östersjöregionen, med ett stort kundfokus.

"När den här transaktionen sluts kommer alla dessa mål att ha uppnåtts. Jag är oerhört stolt över laget på Tele2 och vad vi har åstadkommit tillsammans under de senaste fyra åren. Därför är jag säker på att jag lämnar över ett bolag i väldigt gott skick till Anders Nilsson", säger Tele2-vd:n.

Hon gav även en kommentar rörande sitt aktieinnehav i bolaget.

"Jag har för avsikt att förbli en väldigt stolt och glad aktieägare", säger Allison Kirkby.

Utöver hennes normala åtaganden som vd kommer hon att övervaka den initiala integrationsplaneringen och den regulatoriska processen, enligt pressmeddelandet.

Men om bolagens aktieägare inte skulle godkänna fusionen kommer Allison Kirkby att fortsätta som vd för Tele2.

Anders Nilsson har varit vd för Com Hem sedan 2014 och tar nu klivet upp till att bli vd för Nya Tele2.

Andrew Barron, nuvarande styrelseordförande för Com Hem, tillsammans med ytterligare minst en styrelseledamot från Com Hem, kommer att ingå i styrelsen för Tele2, som kommer att ledas av Tele2:s föreslagna styrelseordförande Georgi Ganev.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från ScriveAnnons

”Scrive är en viktig pusselbit i att skapa en trygg uthyrning för våra kunder”

Bedrägerier kopplat till bostadsuthyrning inleds ofta på Internet.

Scrives e-signeringstjänst kan minska risken för att man ska bli lurad.

– Vi jobbar löpande för att minimera oseriösa aktörer på våra marknadsplatser, säger Stephanie Olsen, Customer experience manager på Qasa.

Få alla viktiga avtal signerade snabbt och pålitligt 

Marknadsplatser som hanterar uthyrning av bostäder har en ökad risk för närvaro av bedragare – det var en av anledningarna till Qasa grundades 2014. Företaget ville skapa en trygg marknadsplats för båda parter, och samtidigt jämna ut maktbalansen mellan hyresvärd och hyresgäst.

Qasa har tagit fram en helhetslösning där företaget hanterar deposition och hyresbetalningar, och där det elektroniskt signerade hyresavtalet via Scrive ökar säkerheten.

– I vår tjänst Hyrespaketet (även känt som Trygg uthyrning) ingår bland annat digital signering av hyresavtalet, vilket gör att våra kunder slipper oroa sig för att bli lurade då alla transaktioner går via Qasa, säger Stephanie Olsen.

Qasa har sedan starten 2014 använt sig av Scrives tjänster.

– På den tiden var det inte lika vanligt med elektronisk signering som det är idag. Vi var ute efter att skapa en modern och effektiv process rakt igenom och valde därför att skapa ett digitalt avtal med enkel signering.

Med Scrive garanteras säkerheten

När Qasa vände sig till Scrive stod det snabbt klart att Scrives eID-hub (företagets produkt för att tillhandahålla id-verifiering och autentisering via exempelvis BankID i Sverige eller NemID i Danmark) var den rätta produkten. 

Genom eID-hubben har Qasa möjlighet att använda sig av flera olika eID:n för att öka tryggheten i varje transaktion. 

– Trygghet och säkerhet är vårt huvudfokus, och då blir verifieringen ett självklart led i det. Vi vill inte tumma på säkerheten bara för att vi är digitala, snarare tvärtom. Scrive har hjälpt oss med BankID-verifiering av annonsörer på Blocket bostad, och med elektronisk signering av hyresavtal sedan vår start. 

Enligt Stephanie är det digitala kontraktverktyget ”otroligt smidigt”.

– Avtalet är framtaget av jurister och säkerställer därför schysta villkor för båda parter, sen kan hyresvärden specificera vissa detaljer vid behov i verktyget på hemsidan. När hyresvärden känner sig redo skickar hen enkelt avtalet för signering med ett knapptryck. När båda parter har BankID-signerat hyresavtalet finns det alltid tillgängligt på vår plattform för båda att se.

Qasa måste följa penningtvättslagen, vilket innebär att de behöver säkerställa att hyresvärden som mottar hyresutbetalningen är den som den utger sig för att vara. 

– Elektronisk signering är ett sätt för oss att säkerställa det, avslutar Stephanie.

Med Scrive tar ditt företag klivet in i en digital framtid – läs mer här 

Fakta: Scrive

✓ Scrive grundades 2010 och blev snabbt marknadsledare i Norden inom elektroniska signeringslösningar. 

✓ Företaget är, med kunder i över 30 länder, känd som en innovatör inom arbetsflödesautomation som kräver elektronisk signering och digital identitetautentisering.

✓ Varje månad hanterar Scrive drygt två miljoner signerade dokument.

✓ Företaget växer snabbt med kunder i vitt skilda branscher. Exempelvis signeras de flesta telekomavtal och nästan alla bilfinansieringsaffärer i dag elektroniskt.

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?