1515

Kinneviks modebolag ökade omsättningen

Den av Kinnevik delägda nätmodehandlaren Global Fashion Group (GFG) ökade NMV-omsättningen (”net merchendise value”) i fasta valutor med 8,1 procent till 372 miljoner euro i första kvartalet (340), framgår av delårsrapporten.

Foto:Fredrik Sandberg/TT

Intäktstillväxten i euro var 13,1 procent för GFG, som inriktar sig på nätmode i tillväxtmarknader och ägs av Kinnevik KINV B -3,05% Dagens utveckling till 44 procent. 

Det justerade ebitda-resultatet kom in negativt på -22,7 miljoner euro (-25,5), med viss marginalförbättring.

”Vi kunde snabbt anpassa verksamheten till covid-19-pandemin. Som ett resultat av detta har vi kunnat se en stark tillväxt de senaste tre veckorna och fortsatt bygga på den ökade efterfrågan för e-handelskonsumtion i våra marknader”, säger Christoph Barchewitz och Patrick Schmidt, som delar på vd-sysslorna i bolaget.

GFG har dock även drabbats negativts i samtliga regioner av pandemin. Dessutom har negativa valutaeffekter påverkat NMV med runt 20 miljoner euro.

Antalet aktiva kunder ökade med 15,5 procent till 13,3 miljoner och NMV per aktiv kund ökade med 3,9 procent till 136 euro.

Ordervolymen växte med 7,5 procent till 7,4 miljoner, med en 5,2-procentig ökning i snittordervolym. 

Bruttomarginalen steg med 300 baspunkter till 40,6 procent jämfört med samma period för ett år sedan.

GFG har dragit tillbaka prognosen för helåret 2020. Makroekonomin bedöms även fortsatt vara för svårbedömd för att ge en uppdatering.

GFG opererar under varumärkena Lamoda, Dafiti, Zalora, The Iconic och Namshi.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?