1515

Kinnevik vill sälja resten i Rocket Internet

Investmentbolaget Kinnevik meddelade på onsdagen att det har för avsikt att sälja hela sitt innehav i tyska Rocket Internet via ett så kallat accelererat bokbyggande. Det framgår av ett pressmeddelande.

Cristina Stenbeck, storägare i Kinnevik
Cristina Stenbeck, storägare i KinnevikBild:Jack Mikrut

Det var strax efter Stockholmsbörsens stängning på onsdagen som Kinnevik i ett pressmeddelande meddelade att de inlett en så kallad accelererad bokbyggandeprocess för försäljningen av 10,9 miljoner aktier i tyska Rocket Internet. Aktierna motsvarar 6,6 procent aktierna i Rocket Internet och utgör hela Kinneviks innehav i bolaget.

Vad försäljningskursen landar på återstår att se, men Rocket Internet-aktien, som är listad på Frankfurtbörsen, stängde på 20,98 euro per aktie på onsdagen vilket hade gett aktierna ett marknadsvärde på omkring 2,2 miljarder kronor.

Kinnevik sålde även i februari omkring 10,9 miljoner aktier i den tyska tech-investeraren. Den gången landade priset på 19,25 euro per aktie, motsvarande drygt 2 miljarder kronor. I samband med försäljningen gick Kinnevik med på en inlåsningsperiod på 90 dagar för sitt resterande innehav.

Investmentbanken Berenberg är ”sole bookrunner” i transaktionen som riktar sig mot institutionella placerare.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?