ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kinnevik vill dela ut MTG till aktieägarna

Kinnevik vill dela ut MTG till aktieägarna. Manövern görs för att påskynda EU:s godkännande av fusionen mellan Tele2 och Com Hem. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen avser att lägga fram förslaget att dela ut aktierna i mediekoncernen MTG för aktieägarna vid en extra bolagsstämma under det tredje kvartalet 2018, skriver Kinnevik.

Bakgrunden är att Kinnevik vill blidka EU:s konkurrensmyndigheter inför den planerade fusionen mellan likaledes Kinnevikkontrollerade teleoperatören Tele2 med kabel-tv och bredbandsjätten Com Hem.

"I januari 2018 meddelade Kinnevik att man stödjer den föreslagna fusionen mellan Tele2 och Com Hem och att Kinnevik åtagit sig att implementera konkurrensfrämjande åtgärder, om sådana krävs för att genomföra fusionen", skriver Kinneviksstyrelsen i pressmeddelandet. 

Kinnevik har under det första halvåret i år lagt kraft på att "identifiera åtgärder" för att snabbt få grönt ljus från EU-kommissionen för Tele2:s storaffär, enligt styrelsen.

"Genom  att dela ut samtliga Kinneviks MTG-aktier påskyndar Kinnevik godkännandet av fusionen mellan Tele2 och Com Hem, samt möjliggör en extra utdelning till Kinneviks  aktieägare om 4,9 miljarder kronor (baserat på priset på MTG B-aktien den 13 juni 2018)", fortsätter styrelsen.

Utdelningen innebär att Kinneviks aktieägare blir direktägare i MTG och Nordic  Entertainment Group efter den uppdelning av MTG som förväntas genomföras under det andra halvåret 2018.

Med godkännande från en extrastämma planerar Kinnevik att dela ut MTG-aktierna i  efter en omstämpling av Kinneviks MTG A-aktier till MTG B-aktier. Det beräknas ske under första halvan av augusti 2018. Efter omstämpling kommer varje Kinnevikaktie oberoende av aktieslag ge rätt till ca 0,05 MTG B-aktier, motsvarande en extra utdelning om 18,0 kr per aktie i Kinnevik, enligt pressmeddelandet. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies