Annons

Kinnevik värvar dansk bolagstopp till styrelsen

Dansken Henrik Poulsen, vd för det danska vindkraftsbolaget Dong Energy sedan 2012 och vd för den danska teleoperatören TDC 2008-2012, föreslås till Kinneviks styrelse.

 

Henrik Poulsen.
Henrik Poulsen.Bild:Niels Ahlmann Olesen / TT

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Henrik har en exceptionell bakgrund inom nordisk telekom, private equity, och förvaltning av ett långsiktigt globalt och entreprenöriellt familjeföretag, allt vilket passar Kinneviks verksamhetsmodell", säger Kinneviks största ägare tillika valberedningsordförande Cristina Stenbeck i pressmeddelandet.

"Styrelsen ser fram emot att dra nytta av Henriks strategiska och operationella perspektiv på det snabbt växande nordiska telekom-, media- och tekniklandskapet. Hans nuvarande erfarenheter som vd för ett börsnoterat företag kommer att vara hjälpsamt i vägledningen av våra portföljbolag. Jag ser fram emot att arbeta med Henrik med Kinneviks framtida positionering och de spännande möjligheterna för våra portföljbolag", fortsätter hon.

Innan TDC arbetade Henrik Poulsen sju år på ledande befattningar i det familjeägda leksaksbolaget Lego.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?