ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kinnevik-toppen lämnar MTG:s styrelse

  • Foto: Jack Mikrut

På Kinneviks extra bolagsstämma under måndagen beslutades att dela ut samtliga av Kinneviks aktier i MTG. Som en följd av det beslutet lämnar Kinneviks finanschef Joakim Andersson MTG:s styrelse. Det framgår av ett pressmeddelande.

Joakim Andersson valdes till MTG:s styrelse 2015 och har även varit ledamot i  dess revisionsutskott och ordförande i ersättningsutskottet. MTG:s styrelseledamot Natalie Tydeman har utsetts till ny ordförande ersättningsutskottet. MTG:s styrelse kommer nu att bestå av sex ledamöter.

David Chance, MTG:s styrelseordförande tackar Joakim Andersson i pressmedelandet.

“Joakims bidrag till styrelsens arbete under de tre senaste åren har varit ytterst värdefullt, under tiden som han även lett eller varit ledamot i flera av styrelsens utskott. Han har även varit starkt bidragande till MTG:s framgångsrika strategiska transformation. Vi vill rikta ett stort tack till honom och önskar honom lycka till”, skriver han och fortsätter:

”Jag vill också tacka Kinnevik, våra grundare och fram till nu största ägare, för det stöd och den vägledning som vi fått från dem under de senaste 30 åren. Det har varit en mycket speciell och värdefull relation för oss. Kinnevik har varit en nära partner som hjälpt oss utmana först den nordiska och sedan den internationella mediemarknaden, och hjälpt oss bygga en unik global underhållningsverksamhet. Vi kommer att sakna Kinnevik, deras styrelse och ledning med vilka vi upplevt många historiska händelser och storslagna initiativ. Men vi ser nu fram emot att välkomna Kinneviks aktieägare som direktägare i MTG, och att fortsätta vår utveckling tillsammans med dem.”

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies