Kinesiska miljonböter för Disneyplagiat

Två kinesiska företag har dömts av en domstol i Shanghai för upphovsrättbrott och ska betala 1,35 miljoner yuan, motsvarande nästan 1,8 miljoner kronor, till företagen Walt Disney och Pixar, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Nya Kina. De kinesiska företagen har tillverkat figurer, namn och affischer som är allt för lika motsvarigheterna i filmerna "Bilar" och "Bilar 2", enligt domstolen.

Domen är en i raden där utländska företag på senare tid vunnit upphovsrättsmål i Kina.

Disney öppnade nyligen en nöjespark på det kinesiska fastlandet, en investering på motsvarande 50 miljarder kronor.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?