Annons

Kinesiska jätten köper storpost i Universal Music

Ett konsortium lett av den kinesiska techjätten Tencent har kommit överens med franska mediejätten Vivendi om att köpa 10 procent av Universal Music, världens största skivbolag.

Foto:Qilai Shen

Avtalet innebär att Universal Music värderas till 30 miljarder euro, motsvarande drygt 310 miljarder kronor. I avtalet finns också en möjlighet för konsortiet att öka sitt ägande till 20 procent för samma värdering fram till den 15:e januari 2021, enligt ett uttalande från företagen.

Universal Music är i och med sin ställning på marknaden en av den svenska strömningsjätten Spotifys största leverantörer. Tencent och dess egen strömningstjänst äger sedan tidigare omkring 10 procent av Spotify.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?