Kinesiska jättekonglomeratet minskade intäkterna förra året

Kinesiska jättekonglomeratet Dalian Wanda, som bland annat förvärvat svenska biobolaget Nordic Cinema Group, minskade sin försäljning under fjolåret. Det uppger företaget i ett inlägg på sin sajt, enligt Bloomberg News.

Wang Jianlin, grundare av Dalian Wanda.
Wang Jianlin, grundare av Dalian Wanda.

Försäljningen sjönk med 10,8 procent till 227,4 miljarder yuan, motsvarande cirka 290 miljarder svenska kronor. Vinsten var i princip oförändrad. Teknikenheten omsatte 5,86 miljarder yuan. Kulturenheten ökade med 32,6 procent till 63,8 miljarder yuan.

Dalian Wanda har på senare tid sålt fastigheter som en del i att minska ned sin skuldbörda. Det spekuleras också för fullt i att verksamheter kommer att knoppas av från konglomeratet som innehåller allt från fastigheter till svenska biosalonger och ett ägande i spanska fotbollsklubben Atletico Madrid. Financial Times har tidigare skrivit att företaget också kommer att dra ned inom sin e-handelsverksamhet för att istället satsa på traditionella fastigheter.

Regeringen i Peking har också tagit hårdare tag mot inhemska företag som spretat med utländska förvärv.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?