1515
Annons

Kinesiska jättekonglomeratet minskade intäkterna förra året

Kinesiska jättekonglomeratet Dalian Wanda, som bland annat förvärvat svenska biobolaget Nordic Cinema Group, minskade sin försäljning under fjolåret. Det uppger företaget i ett inlägg på sin sajt, enligt Bloomberg News.

Wang Jianlin, grundare av Dalian Wanda.
Wang Jianlin, grundare av Dalian Wanda.

Försäljningen sjönk med 10,8 procent till 227,4 miljarder yuan, motsvarande cirka 290 miljarder svenska kronor. Vinsten var i princip oförändrad. Teknikenheten omsatte 5,86 miljarder yuan. Kulturenheten ökade med 32,6 procent till 63,8 miljarder yuan.

Dalian Wanda har på senare tid sålt fastigheter som en del i att minska ned sin skuldbörda. Det spekuleras också för fullt i att verksamheter kommer att knoppas av från konglomeratet som innehåller allt från fastigheter till svenska biosalonger och ett ägande i spanska fotbollsklubben Atletico Madrid. Financial Times har tidigare skrivit att företaget också kommer att dra ned inom sin e-handelsverksamhet för att istället satsa på traditionella fastigheter.

Regeringen i Peking har också tagit hårdare tag mot inhemska företag som spretat med utländska förvärv.

Flygplatschefen: Inget kaos på Arlanda i höst

Swedavia har fått mycket kritik för sommarens långa köer till säkerhetskontrollen på Arlanda. Bemanningen har nu förbättrats och resenärer kan förvänta sig kortade kötider, enligt det statliga bolaget. Flygplatsen väljer även att ta bort regeln att komma tidigast tre timmar före avresa.  

Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.
Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.Foto:Ali Lorestani/TT/Anna Bredberg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera