1515

Kinesiska företag på köpjakt i Turkiet efter lirans ras

Flera kinesiska storföretag, däribland Alibaba, har varit på besök till Turkiet för att diskutera potentiella förvärv efter lirans ras. Det uppger källor till Reuters.

Foto:Lefteris Pitarakis

Diskussionerna inleddes i mitten på augusti när krisen var som värst och bland de sektorer kineserna visat intresse för är infrastruktur, energi, gruvor, detaljhandel och försäkring. 

Vid sidan av Alibaba ska även China Life Insurance och konglomeratet China Merchants Group ha varit deltagande i diskussionerna. Inget av företagen har velat uttala sig om uppgifterna.

Den turkiska liran har i år tappat 40 procent med oro för president Recep Tayyip Erdogans kommentarer kring finanspolitiken och diplomatbråket med USA. 

Turkiet är detta till trots ett lockande land med 80 miljoner invånare och en av de yngsta befolkningarna i Europa. Särskilt intressant är konsumentsektorn där Alibaba redan har gått in och köpt det turkiska e-handelsbolaget Trendyol tidigare i år.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?