Annons

Kinesiska bolag kan lämna USA efter presidentvalet

Den frostiga ekonomiska relationen mellan Kina och USA kan bestå oavsett vem som vinner presidentvalet, enligt experter som CNN har talat med. De ser även en risk för att kinesiska bolag väljer att lämna Wall Street. 

Foto:Kevin Hagen

De flesta tror att en valseger för Joe Biden kommer resultera i ett mer neutralt förhållningssätt gentemot Kina, men tech-aktieanalytikern Mark Mahaney på RBC Capital Markets anser att det inte är säkert. 

”Trumps administration har etablerat en mer aggressiv inställning mot Kina, men vår bedömning är att detta reflekterar ett generellt skifte bland amerikanska beslutsfattare och att Joe Biden troligtvis kommer att fortsätta med samma inställning”, säger han till CNN. 

Oron är att detta leder till att flera kinesiska bolag väljer att avnotera aktier från USA-börsen, samtidigt som ett antal kinesiska uppstickare kan välja bort Wall Street helt och hållet.  

Den amerikanska senaten har även röstat för en ny lag som gör det möjligt att avnotera kinesiska bolag som inte möter specifika redovisningskrav, men än står det inte klart om representanthuset kommer att godkänna förslaget.  

Di:s nyhetsbrev Omvärld ger dig koll på internationella affärsnyheter som inte alltid dyker upp i det dagliga flödet. Vi serverar dig exklusiva nyheter, analyser och intervjuer från världens tyngsta affärsmedier. Urvalet av nyheterna görs av Di:s erfarna utrikesredaktion.

Du kan få Di Omvärld som ett nyhetsbrev. Då får du varje vardag ett mejl med nyheterna direkt i din mejlkorg. Registrera dig för nyhetsbrevet här.  

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?