Annons

Kindreds nya sajt ska locka storspelare

Spelbolaget Kindred ser kunderna komma och gå och lanserar nu Storspelare.com för att locka de allra flitigaste spelarna. Men samtidigt som bolaget vill få bukt med spelberoendet lockar de spelarna med marknadens största bonusar, enligt Kindred.

Bild:Colourbox

Det börsnoterade spelbolaget Kindred lanserar på onsdagen ett nytt nätkasino, Storspelare.com. Lanseringen sker i Sverige och Norge och precis som namnet avslöjar vänder sig sajten till de som spelar för större belopp.  

”Vi ser generellt en ökad benägenhet att röra sig fram och tillbaka mellan flera varumärken på spelmarknaden. Det är mindre bra eftersom vi vill behålla kunderna på lång sikt och just den är gruppen har inte känt sig hemma någonstans”, säger Peter Alling som är chef för Public Affairs med ansvar för de nordiska marknaderna på Kindred.

Syftet med sajten är att locka storspelarna, som enligt Kindred är de som spelar för mer än 2.500 kronor i månaden, och att enklare få koll på spelproblem för att erbjuda hjälp.

”Mig veterligen är vi det första spelbolaget i världen som nu begär en oberoende ekonomisk analys av våra kunder för att se hur de hanterar pengar. Vi har även övervakningssystemet PS-EDS som scannar spelbeteende för att se om det finns förändringar eller risker för problem med spel”, säger Peter Alling och påpekar att Kindred kommer att ta kontakt med alla kunder som uppvisar risker.

”Det kan ske med hjälp av ett mejl, pop-up-meddelande, telefon eller via chatten”, fortsätter han.

Storspelare.com beskrivs som en exklusiv spelsajt för de mest flitiga spelarna, men vem som helst över 18 år kan registrera sig.

För att locka de som spelar mest kommer Storspelare.com att erbjuda större belöningar och bonusar jämfört med andra spelsajter på marknaden, men erbjudandet kommer inte att löna sig för den som spelar för mindre summor runt ett par hundra kronor, enligt Peter Alling.

”Vi kommer att rikta bonusarna till de som spelar för större summor eftersom vi vill visa de här spelarna att vi uppskattar dem.”

Hur rimmar det med att ni vill få gruppen att spela mindre och för mindre summor?
”Vi är medvetna om att vissa kommer uppfatta detta som negativt. Alla vet att dessa spelare finns, men det är inte alla på marknaden som vågar se dem. Vi vill visa att vi kan erbjuda dem en bra och säker spelupplevelse. Samlar vi allt deras spel hos oss kan vi också enklare hitta eventuellt problembeteende. Vi är nog en av de mest lämpade aktörerna att göra det med drygt 20 års erfarenhet”, säger Peter Alling.

Kindreds aktie är upp 0,3 procent strax innan lunchtid på onsdagen.  

 

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera