Annons

Kinberg Batra vill inte stämpla SD

Moderatledaren Anna Kinberg Batra vill inte "brännmärka" Sverigedemokraterna, som i en debattartikel i amerikanska Wall Street Journal kopplade samman ökad kriminalitet med stor invandring till Sverige, rapporterar Dagens Nyheter.

Anna Kinberg Batra.
Anna Kinberg Batra.Bild:TT

SD-ledaren Jimmie Åkesson hävdade i artikeln att USA:s president Donald Trump snarast underdriver de svenska problemen. Sverigedemokraterna skadar medvetet Sverige genom att ljuga om oss i internationella medier, kommenterade justitieminister Morgan Johansson (S).

Kinberg Batra väljer att inte ta ställning i bråket.

"Att hålla på och brännmärka varandra tror jag inte gör Sverigebilden ett dugg bättre. Det finns faktiskt flera Sverigebilder. Vi är ett av världens bästa samhällen och det ska vi vara stolta över, men har också problem som behöver lösas", säger hon till DN.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?