Annons

Kinas svar på Trumps tullhot – ”vi räds inte handelskrig”

Dagen efter att Donald Trump hotat om höjda tullar på kinesiska varor kom Kinas svar på tal. På en pressträff uppger de att de inte räds att utkämpa ett handelskrig, rapporter CNBC. 

Kinas talesperson på utrikesministeriet, Hua Chunying.
Kinas talesperson på utrikesministeriet, Hua Chunying.Foto:Ng Han Guan

På fredagen svarade Kina på USA:s president Donald Trumps hot om höjda tullar för kinesiska varor. 

Hua Chunying, Kinas talesperson på utrikesministeriet, sa under en pressgenomgång att Peking kommer att gå till motangrepp om ytterligare tullar införs. Men utvecklade inte vilken typ av åtgärder det skulle innebära. Vidare sa hon att USA skulle ge upp sina illusioner, ta ansvar och fokusera på att lösa handelskonflikten mellan länderna, rapporterar CNBC.

Samtidigt uppgav Hua Chunying att Kina inte vill ha ett handelskrig med USA men inte räds att utkämpa ett. 

Det var på torsdagen som Trump i en rad uttalanden på Twitter, hotade att införa fler tullar mot kinesiska varor som exporteras till USA. Han uppgav att höjningen skulle gälla redan från första september och omfatta varor till ett värde av 300 miljarder dollar. Enligt Bloomberg väntas höjningen drabba amerikanska konsumenter hårdare än de tidigare tullarna gjort då den i större utsträckning omfattar detaljhandeln.

På fredagen sa Trump under ett evenemang att ”Kina behöver göra mycket för att ändra situationen” och att han annars kan höja tullarna väsentligt.  

Det är den senaste händelsen i handelskonflikten mellan länderna och presidentens utspel skapade reaktioner på börser över hela världen

I Kinas första svar på Trumps uttalande, sa diplomaten Wang Yi att det inte var ett konstruktivt sätt att lösa den långtgående konflikten och att de höjda tullarna från båda länders håll börjar få effekter på världsekonomin, enligt Reuters. 

 

 

 

 

 

 

 


Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?