Annons

Kinas import av sojabönor från USA ökar kraftigt

Kinas import av sojabönor från USA steg i november till den högsta nivån på 20 månader. Fler laster släpptes igenom tullen inför undertecknandet av ett ”fas ett”-avtal, rapporterar Bloomberg.

Foto:Andre Penner

I november importerade Kina totalt 2,6 miljoner ton sojabönor från USA, den högsta siffran sedan mars 2018. Det var en kraftig ökning jämfört med oktober då Kina importerade 1,1 miljoner ton sojabönor. I november förra året importerades i princip inga sojabönor från USA.

Kina importerade 3,9 miljoner ton sojabönor från Brasilien, världens största producent. Det var en marginell ökning jämfört med oktober men en klar minskning från november förra året då importen från Brasilien uppgick till 5,1 miljoner ton.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?