Annons

Kinas fotbollsklubbar uppmanas spendera mindre

Kinesiska fotbollsklubbar uppmanas lägga mindre pengar på värvning och lön för utländska fotbollsspelare.

Det skriver Bloomberg News och hänvisar till uttalanden från den kinesiska idrottsmyndigheten.

Den kinesiska "fotbollsindustrin" utvecklas snabbt och några av problemen är bland annat stora utländska förvärv och överdrivna löner för utländska spelare, heter det enligt uttalandet.

Klubbarna satsar enligt myndigheten för mycket på kortsiktiga vinster och för lite fokus läggs enligt myndigheten på långsiktig utveckling och utveckling av ungdomsverksamheten.

Flera kända namn, som till exempel Oscar (Brasilien) och Carlos Tevez (Argentina), har på senare tid skrivit på för kinesiska klubbar för stora övergångsummor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?