Kinas centralbank ska utöka stödet till landsbygden

Kinas centralbank kommer att utöka det penningpolitiska stödet för landsbygden och uppmuntra lokala företag att låna upp pengar på kapitalmarknaden.

Det sade en av Kinas vice centralbankschefer, Zhu Hexin, på torsdagen enligt Reuters.

Tidigare i år har Kinas centralbank sänkt kinesiska bankers reservkrav för att få fart på utlåningen till ekonomin. Kina kommer att fortsätta hålla reservkraven låga för finansiella institutioner verksamma på landsbygden, sade den vice centralbankschefen på torsdagen.

Vidare pratade Zhu Hexin om behovet av åtgärder för att mildra företagens finansieringsproblem. Kina kommer att utöka listan på möjliga säkerheter som kan användas för låneansökningar på landsbygden, uppgav han.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?