Kinas centralbank: räntan behöver inte höjas just nu

Kinas centralbank behöver inte höja räntan eller minska reservkravförhållandena just nu. Det meddelade Yi Gang, vice centralbanksguvernör, under lördagen, rapporterar Reuters. 

Uttalandet gjordes under det årliga mötet för Chinese People's Political Consultative Conference, som är ett rådgivande organ till landets parlament.

Enligt Yi Gang behöver centralbanken utvärdera marknadsförhållandena innan ett beslut om en räntehöjning kan fattas.

Utlångsräntan i Kina ligger på 4,35 procent, vilket är rekordlågt. I genomsnitt har räntan legat på 6,25 procent mellan 1996 till 2016.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?