Kinas ambassadör kallas upp om Gui Minhai-ärendet

UD kallar upp Kinas ambassadör i ärendet om Gui Minhai, berättr utrikesminister Margot Wallström (S).

"Nu har vi en förvärrad situation sedan i lördags morse och sedan dess så arbetar UD dygnet runt med den här frågan", berättar utrikesminister Margot Wallström (S) i samband med dagens EU-utrikesministermöte i Bryssel.

"Den svenska regeringen har ingående kännedom om vad det är som har hänt och jag har kallat upp Kinas ambassadör och har också blivit utlovad besked om Gui Minhais öde", säger Wallström.

När uppkallandet sker vill hon inte meddela.

"Av omsorg om honom (Gui Minhai) vill jag inte för dagen säga något mer eller kommentera det här ärendet mer", säger utrikesministern.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?