ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Trumps handelskrig

Kina vill inte ha handelskrigsupptrappning

Kina vill inte se någon upptrappning i handelsspänningarna med USA.

Det uppgav Kinas handelsdepartement på torsdagen och uttryckte förhoppningar om att de två sidorna ska kunna minminera konflikten under de samtal som hålls i USA, rapporterar Reuters.

Kina hoppas att USA kommer att vidta åtgärder så snart som möjligt i fallet med teknikföretaget ZTE och lösa detta på ett rättvist sätt, uppgav departementets talesperson Gao Feng för reportrar vid en reguljär pressbriefing.

USA:s president Donald Trump lovade i söndags att hjälpa ZTE att "snabbt komma tillbaka" efter att företaget drabbats av USA:s sanktioner.

Kinas handelsdepartement hoppas att USA slopas onödiga handelsrestriktioner på kinesiska produkter, men kommer inte att ge efter när det gäller sina kärnintressen för att lösa konflikterna med USA.

Kinas vice premiärminister Liu sade att diskussionerna med USA om handelsproblemen fortsätter och att de proaktivt söker lämpliga lösningar, rapporterar Xinhua enligt Reuters. Han uppgav att han sagt till amerikanska kongressledamöter att hälsosamt samarbete mellan de två länderna ligger i bådas intresse medan en handelsdispyt kommer att skada båda.

USA och Kina bör hantera handelsdispyten på ett lämpligt sätt med ömsesidig respekt, enligt vice premiärministern.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies