ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kina utreder Fedex efter omdirigerade Huawei-paket

  • Foto: Christopher Lee

Tidigare i veckan omdirigerades paket från telekomjätten Huawei som skickades med Fedex. Paketen som skulle skickas inom Asien hamnade i USA. Nu utreder Kina det amerikanska logistikföretaget.

Utredningen gäller huruvida Fedex brutit mot kinesisk lag och branschbestämmelser genom att inte skicka paketen rätt adresser, uppger den statliga nyhetsbyrån Xinhua, enligt Bloomberg. 

Det var i måndags som Huawei uppgav att två paket som skickats från Japan till Huawei-kontor i Kina mystiskt blivit omdirigerade till Huaweis huvudkontor i USA, något som Di tidigare rapporterat om. Ytterligare två paket som skickades från Vietnam till Huaweikontor i andra delar av Asien uppgavs ha stått på tur att skickas till USA.

Enligt Huawei innehöll paketen viktiga dokument, men ingen teknologi av något slag.

Fedex bad om ursäkt tidigare i veckan för leveransfel av Huawei-paketen.

Den kinesiska utredningen av Fedex inleds samtidigt som handelskonflikten mellan USA och Kina trappats upp. Huawei svartlistades tidigare i maj av USA och på fredagen uppgav Kina att landet kommer att presentera en lista på ”opålitliga” utländska företag och personer som skadar kinesiska intressen.

Natten till lördag trädde även den 25-procentiga strafftull på kinesiska varor för 200 miljarder dollar, som USA president Donald Trump tidigare hotat med, i kraft.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies