ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Handelskriget

Kinas svar: Trumps tullar är mobbning

  • Kinas president Xi Jinping. Foto: Yoan Valat

Kinas handelsdepartement beskriver USA:s beslut att höja befintliga och planerade strafftullar på kinesiska varor som ”mobbningsprotektionism”.

”Den kinesiska sidan uppmanar å det starkaste den amerikanska sidan att inte missbedöma det kinesiska folkets beslutsamhet, och att omedelbart sätta stopp för de felaktiga åtgärderna, annars kommer ansvaret för samtliga konsekvenser att bäras av USA”, säger en talesperson för departementet.

USA:s president Donald Trump meddelade på fredagen att strafftullarna mot Kina ska höjas. Beskedet kom sedan Peking beslutat införa strafftullar på import av amerikanska varor till ett värde av 75 miljarder dollar, ett motdrag i det pågående handelskriget mellan länderna.

Kinas tullhöjning sänkte världens börser i fredags och ledde till röda stängningar i både Stockholm och New York. Trumps motdrag kom först efter börsstängningen i USA, något som bedömare menar bäddar för nya kursfall på måndag när handeln drar igång igen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer