Kina ökar utlandsinvesteringar

Kinas handelsminister Gao Hucheng meddelade idag att de kinesiska icke-finansiella direktinvesteringarna i utlandet i år kommer nå 161 miljarder, motsvarande cirka 1.486 miljarder kronor. Det rapporterar Reuters.

Kina
KinaBild:Li Xueren

Under årets elva första månader ökade direktinvesteringarna i utlandet med 55,3 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Den kraftiga ökningen beror på en inbromsning i den kinesiska ekonomin och en svagare yuan, vilket har fått många bolag att blicka utomlands.

Styret i Peking har sedan tidigare meddelat att kontrollen av pengar som flyttas ut ur landet ska stärkas, som en del i arbetet att motverka det fallande värdet av landets valuta och minskad utländsk valutareserv.

De utländska investeringar i Kina under året, mätt i landets valuta, har inte förändrats märkbart jämfört med i fjol.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?