1515
Annons

Kina manar till sans och måtta i Kashmir

FN:s säkerhetsråd i New York har haft möte om den spända situationen i indiska Kashmir sedan premiärministern Narendra Modi upphävt områdets särskilda självstyrande status.

Kina manar Indien och Pakistan till återhållsamhet.

Efter hindunationalisten Modis beslut träffades säkerhetsrådet om det muslimskt dominerade Kashmir, som även Pakistan gör anspråk på, för första gången sedan 1972. Mötet, bakom stängda dörrar, hölls på begäran av Pakistan och Kina.

Efteråt sade Kinas FN-ambassadör Zhang Jun att rådets 15 medlemmar underströk vikten av att de båda kärnvapenmakterna Pakistan och Indien agerar med sans och måtta.

”Det finns också oro för de mänskliga rättigheterna där och det är den allmänna åsikten bland medlemmarna att de berörda parterna bör avhålla sig från ensidiga åtgärder som ytterligare kan förvärra spänningen eftersom spänningen redan är mycket hög och mycket farlig”, säger han.

Men Indiens FN-ambassadör Syed Akbaruddin anklagade genast Zhang för att försöka få sina egna åsikter att framstå som "det internationella samfundets vilja". Syed Akbaruddin sade också att det är en intern indisk fråga.

”Om det finns frågeställningar kommer de att diskuteras, de kommer att behandlas i våra domstolar. Det sista vi behöver är att beskäftiga människor på internationell nivå försöker tala om för oss hur vi ska leva våra liv”, säger han.

Efter fredagsbönen uppstod drabbningar mellan hundratals demonstranter och polis i Kashmirs största stad Srinagar. Polisen sköt bland annat tårgas mot de uppretade demonstranterna.

Under fredagen pratade Pakistans premiärminister Imran Khan i telefon med USA:s president Donald Trump om läget. Trump erbjöd sig att i förra månaden att medla mellan länderna i den 70 år gamla konflikten.

Amerikanen sade då att Modi hade bett honom medla, något New Delhi ivrigt förnekat. Indien har hela tiden sagt att frågan bara kan lösas genom direkta samtal med Pakistan.


Innehåll från Verisec InternationalAnnons

Trustscale bygger en molntjänst för betalsäkerhet

Säkerheten är hårt reglerad i betalbranschen och tidigare har varje aktör fått sköta sin tekniska säkerhet med egen personal och infrastruktur. Från och med 2022 tillåter branschorganisationen PCI att dessa kritiska funktioner får outsourcas och köpas in som molntjänst av PCI-certifierade företag.

– Trustscale ombesörjer via koncernbolaget Verisec International och dess internationella verksamheter redan i dag denna tekniska säkerhetsinfrastruktur åt de flesta banker och betalförmedlare i Norden och Baltikum samt i Arabemiraten, Australien och Nya Zeeland. Därför är det ett smidigt och tryggt val för kunden att göra denna resa med oss, säger Anders Henrikson, CEO på Verisec.

Trots att säkerhetsaspekten är vital för företag som arbetar med betallösningar har ansvaret för säkerhetsinfrastrukturen legat hos dem själva, företag för företag och bank för bank. Anders Henrikson, CEO på techföretaget Verisec International, menar att det inte är hållbart då risken för säkerhetshål är stor om det inte byggs på rätt sätt.

– Att öka och säkerställa säkerheten genom att lägga funktionen på tredje part gör den inte bara mer hållbar; en molntjänst kan även skapa bättre skalbarhet och lönsamhet.

Upptäcker onormala mönster

Verisec ombesörjer säkerhetsinfrastruktur åt de flesta banker och betalförmedlare i Norden och Baltikum samt i Arabemiraten, Australien och Nya Zeeland. Skalbar säkerhet och tillit är kärnan i Trustscale-koncernens teknologi- och tjänsteerbjudande. Molntjänsten kommer bland annat att skydda kortuppgifter med hjälp av kryptering för att säkerställa att obehöriga inte kan fånga upp dessa i klartext. Tjänsten validerar även en individs PIN-kod, exempelvis från en kortterminal eller Smartphone. Dessutom kommer Verisec åt stora mängder transaktionsdata och kan på så sätt erbjuda kunder realtidstjänster som kan upptäcka onormala mönster i datatrafiken, mönster som kan tyda på pågående attacker mot betalnätverket.

– Genom att snabbt kunna upptäcka förändringar kommer Verisec kunna blockera trafik från terminaler och telefoner som uppvisar tydliga tecken på bedrägeri. Just nu byggs den här molntjänsten som i sin tur kommer att bestå av ett antal kryptografiska tjänster som används i samband med betalningar – oavsett om det rör sig om klassiska kortbetalningar, mobila betalningar, Apple/Google Pay eller e-commercetransaktioner.

Tar en större del av värdekedjan

Att utveckla en molntjänst innebär enligt Anders Henrikson att Trustscale tar en större del av värdekedjan och inte bara ansvarar för drift utan även all löpande förvaltning och förändringshantering.

– Bedrägeri inom onlinebetalningar har vuxit kraftigt de senaste åren och Trustscale tänker bidra till att vända på denna trend. 

FAKTA:

Trustscale erbjuder kryptografiska tjänster som skyddar data, digitala identiteter och betaltransaktioner. Målet är att Trustscales molntjänst ska bli tillgängliga för många olika vertikalmarknader via enkla API:er. På detta sätt höjer vi säkerheten i samhället i stort.

www.verisecint.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verisec International och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?