Annons

Kina hotar stänga bitcoin-plattformar

Kinas centralbank har varnat nio handelsplattformar där det går att köpa och sälja den virtuella valutan bitcoin för att de kan stängas om de bryter mot landets regelverk.

Mötet ska ha ägt rum i onsdags, enligt ett meddelande på centralbankens hemsida, och ska ha kretsat kring frågor om penningtvätt och kreditgivning.

Åtgärden kommer medan centralbanken försöker hejda utflödet av kapital ur Kina och dämpa det kraftiga trycket mot landets valuta, yuanen. Kinas yuan tappade i fjol 6,6 procent mot dollarn, medan priset på bitcoin rusade uppåt.

Värdet på bitcoin, som antas utgöra en tillflyktsort för kineser som vill skydda sig mot valutförluster, har varierat kraftigt på senare tid. Obekräftade uppgifter om att bitcoin-plattformar kallats till möten av Kinas centralbank pressade tidigare i veckan ned bitcoin-kursen från den högsta nivån på en månad.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?