ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kina: Högre tillväxt än väntat

  • Kinas ekonomi växer mer än väntat. Foto: Andy Wong

Kinas BNP ökade 1,7 procent under andra kvartalet jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare steg BNP 6,9 procent.

Det rapporterar det nationella statistikkontoret NBS, enligt Bloomberg News.

Enligt Bloomberg News enkät väntades BNP ha ökat 1,7 procent jämfört med föregående kvartal och ha ökat med 6,8 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

Under det första kvartalet ökade BNP med oreviderade 6,9 procent jämfört med samma kvartal året före.

"Totalt sett har ekonomin fortsatt att visa stadiga framsteg under första halvan… men internationell instabilitet och osäkerhet är fortsatt relativt stor, och den inhemska långsiktiga uppbyggnaden av strukturella obalanser kvarstår", uppgav NBS.

De konstaterade att framstegen första halvåret varit svåruppnådda men att de förväntar sig mer positiva förändringar andra halvåret.

En neutral penningpolitik kommer att ge nödvändig likviditet men också förhindra en uppgång i skuldnivåerna. Investeringarna i fastigheter väntas stabiliseras, och konsumentprisutvecklingen vara godartad.

NBS noterade även att de ännu inte implementerade aviserade metodologiska förändringar för att beräkna BNP, utan att det kommer att bli en gradvis process.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies