ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Kina har byggt nytt sjukhus med 1.000 sängplatser – på åtta dagar

  • I Wuhan har ett av två nya sjukhus som byggs med anledning av virusutbrottet färdigställts under söndagen, enligt statliga medier.

I Wuhan har ett av två nya sjukhus som byggs med anledning av virusutbrottet färdigställts under söndagen, enligt statliga medier. 

Det temporära sjukhuset har byggts på bara åtta dagar.

Spridningen av det nya coronaviruset har fått Kina att agera. I Wuhan har nu ett 25.000 kvadratmeter stort sjukhus byggts upp – på bara åtta dagar. Sjukhuset, med 1.000 sängplatser, ska kunna börja ta emot patienter på måndag. Totalt kommer 1.400 personer att arbeta på sjukhuset.

Dessutom arbetar kinesiska myndigheter med att bygga ytterligare ett sjukhus som ska ha plats för 1.600 patienter. Det sjukhuset väntas öppna på onsdag.

I Kina har över 300 personer avlidit efter att ha insjuknat, under söndagen bekräftades det första dödsfallet utanför Kina då en 44-årig kinesisk man som smittats har avlidit i Filippinerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer