Annons

Kina förlänger skatterabatter på miljöbilar

Kina har valt att förlänga skatterabatterna för miljövänliga bilar fram till slutet av 2020. Det rapporterar Reuters.

Finansministeriet sade att rabatterna, som var tänkta att löpa ut i år, kommer att gälla fram till och med 31 december 2020 för elbilar, plug-in bilar, bränslecellsbilar och hybrider.

Beslutet kan ses mot bakgrund av att Kina redan idag är världens största marknad för elbilar. Politiskt backar Peking en vidare utrullning av den här sortens bilar för att minska bland annat smogen i flera av landets storstäder under vintrarna.

Försäljningen av miljöbilar i Kina förväntas i år passera 700 000 enheter. För perioden januari till november var försäljningen upp med över 50 procent från 2016.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?