ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kina blir utvecklingscentral för VW:s självkörning

Tyska Volkswagen har haft svårt att rekrytera mjukvaruutvecklare på hemmaplan och kommer därför att anlita kinesiska programmerare för att bedriva utveckling av en global mjukvaruplattform som ska användas för självkörande fordon.

Det uppgav bolagets kinesiska enhetstoppchef Stephan Woellenstein vid bilmässan i Shanghai på måndagen, rapporterar Reuters.

Volkswagens spanska varumärke, Seat, är enligt bolagets kinesiska enhetsutvecklingschef i förarsätet tillsammans med samriskbolaget JAC, i ett projekt för utveckling av en mindre mjukvaruplattform för autonoma fordon.

Fordonskoncernens vd Herbert Diess uppgav tidigare på måndagen att Volkswagen överväger att köpa in sig i större andelar av något av de samriskbolag som står för utveckling.

Volkswagen har sedan tidigare 4.000 ingenjörer i Kina med medelåldern 29 år, utspridda vid fem forsknings- och utvecklingsenheter. Dessutom anses det kinesiska infrastrukturfokuset gynnsamt för utvecklingen av självkörande fordon.

Svensk-amerikanska Veoneer, som är listat i New York och vars depåbevis handlas på Stockholmsbörsen, har verksamhet i Kina. Bolaget hade på måndagen fyra öppna platsannonser för ingenjörer med inriktning på utveckling inom autonoma säkerhetsprogram.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer