ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Kina avskedar sambandschef i Hongkong

  • Foto: Johan Nylander

Kina har avskedat chefen för landets sambandskontor i Hongkong, Wang Zhimin, den högst uppsatta politiska kinesiska representanten i Hongkong,

”Wang Zhimin har avskedats från sin post som chef över sambandskontoret för Hongkongfrågor och har ersatts av Luo Huining”, rapporterar statliga kinesiska CCTV.

62-årige Wang Zhimin har varit chef för kontoret sedan 2017.

Kommunikationerna mellan huvudstaden Peking och Hongkong sköts vanligtvis genom kontoret, som har fått kritik från Kina för att ha missbedömt omfattningen av krisen i Hongkong de senaste månaderna.

Demonstrationerna i Hongkong har pågått i över ett halvår och utlöstes sedan Hongkongs ledande politiker, med den Pekingvänliga chefsministern Carrie Lam i spetsen, föreslagit en lag om att personer som misstänks för brott ska kunna utlämnas från Hongkong till Fastlandskina.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer