1515

Kina anklagar USA för huligantmetoder

Statskontrollerade medier i Kina anklagar USA för att använda ”huliganmetoder” i sina försök att nå uppgörelser kring TikTok-affären, skriver CNBC

Foto:Shiho Fukada

Den kinesiska statsstödda tidningen Global Times verkar ha ändrat uppfattning om den senaste vändningen i affären där det nystartade amerikanska bolaget TikTok Global, med TikToks kinesiska ägare Bytedance som majoritetsägare och bland annat jättarna Walmart och Oracle som minoritetsägare, ska köpa den amerikanska versionen av den populära sociala medier-appen. 

Global Times ifrågasätter villkoren i affären och kallar den ”orättvis” och anklagar Washington för ”mobbning”.

Utspelet från tidningen skapar förvirring och tvivel på om Beijing kommer att godkänna affären, eftersom Global Times bara dagen innan kallade affären ”rimlig” och skrev att det inte fanns några tvivel på att Beijing kommer att godkänna den.

På måndagen meddelade även Bytedance att inga minoritetsägare kommer att få tillgång till tekniken i appen, men däremot inspektera den så att den inte bryter mot amerikanska säkerhetsprinciper.

Di:s nyhetsbrev Omvärld ger dig koll på internationella affärsnyheter som inte alltid dyker upp i det dagliga flödet. Vi serverar dig exklusiva nyheter, analyser och intervjuer från världens tyngsta affärsmedier. Urvalet av nyheterna görs av Di:s erfarna utrikesredaktion.

Du kan få Di Omvärld som ett nyhetsbrev. Då får du varje vardag ett mejl med nyheterna direkt i din mejlkorg. Registrera dig för nyhetsbrevet här.  


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?