1515

Kim Jong-Un redo för möte med Trump

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un var på besök i Peking, och träffade Kinas president Xi Jinping.

Under mötet bekräftade Kim att han är redo att träffa USA:s president Donald Trump.

Kim Jong-Un och Donald Trump.
Kim Jong-Un och Donald Trump.

Besöket varade mellan onsdag och söndag och kom efter en inbjudan av Xi Jinping. Den kinesiske presidenten anordnade en bankett för att välkomna den nordkoreanske diktatorn och hans hustru Ri Sol-Ju, enligt den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

"Jag har haft framgångsrika samtal med generalsekreterare Xi Jinping om att utveckla relationen mellan de två partierna och de två länderna, våra respektive inrikespolitiska situationer, att upprätthålla fred och stabilitet på Koreahalvön, och andra frågor", sade Kim Jong-Un under banketten, enligt Nya Kina.

Under besöket ska Kim ha bekräftat att han är redo att hålla ett möte både med Sydkoreas president Moon Jae-In och med USA:s president Donald Trump, enligt nyhetsbyrån.

"DPRK (Nordkorea) är villigt att föra en dialog med USA och håll ett toppmöte mellan de två länderna", sade Kim.

Sydkorea meddelade tidigare den här månaden att Kim hade erbjudit sig att träffa USA:s president, uppgifter som inte officiellt bekräftats av Pyongyang.

Kim ska även under mötet ha sagt att Nordkorea är redo att kärnvapennedrusta, rapporterar Nya Kina.

"Frågan om att kärnvapennedrusta Koreahalvön kan lösas om Sydkorea och USA svarar på våra ansträngningar med goodwill, skapar en atmosfär av fred och stabilitet samtidigt som vi vidtar progressiva och synkroniserade åtgärder för att uppnå fred", sade Kim.

Enligt ett uttalande från Vita huset meddelade Kina USA om Kims besök dagen innan han anlände till Peking. Trump ska ha fått ett personligt meddelande från Kinas president.

"USA håller fortsatt nära kontakt med våra allierade Sydkorea och Japan. Vi ser den här utvecklingen som ytterligare ett bevis på att vår kampanj med maximal press skapar en passande atmosfär för att hålla en dialog med Nordkorea", uppger Vita huset.

Relationen mellan Nordkorea och Kina har blivit mer ansträngd sedan Peking har stött FN-sanktionerna mot Pyongyang för dess kärnvapen- och robotprogram.

Enligt Xi Jinping har båda ledarna upplevt en "utveckling i relationen mellan länderna" under mötet, enligt Nya Kina.

Kinas president accepterade en inbjudan från Kim att besöka Nordkorea vid lämpligt tillfälle, när de träffades för första gången i Peking enligt den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA. Xi har inte besökt Nordkorea sedan han kom till makten 2012.

Xi säger att han är villig att håll fortsatt kontakt med Kim "under de nya förutsättningarna".

Resan till Kina var Kim Jong-Uns första kända resa till utlandet sedan han kom till makten 2011.

"Det fanns ingen tvekan om att mitt första utländska besök skulle vara i den kinesiska huvudstaden", säger Kim, enligt KCNA.

Experter tror att Xi ville träffa Kim för att försäkra sig om att han inte sluter ett avtal med USA som är skadligt för kinesiska intressen, under toppmötet som förväntas hållas i maj.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?