1515

Kim Jong-un och Donald Trump på plats i Singapore

"Härligt att vara i Singapore, spänning i luften!" twittrar USA:s president Donald Trump inför toppmötet med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.

Kim Jong-Un och Donald Trump kommer att diskutera "en permanent och hållbar fredsbevarande mekanism" för de båda koreanska länderna, nedrustning på den koreanska halvön och andra frågor av gemensamt intresse, uppger den nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA inför det historiska toppmötet i Singapore.

Med Kim på resan uppges hans inflytelserika lillasyster Kim Yo-Jong vara, vid sidan av utrikesminister Ri Yong-Ho och försvarsminister No Kwang-Chol.

Båda ledarna har anlänt till Singapore, och Trump kallar det en "unik chans" till fred.

Kim har träffat Singapores premiärminister Lee Hsien Loong, och tackat för att han står värd för mötet.

"Om toppmötet blir en framgång, så kommer de singaporianska ansträngningarna att gå till historien", sade Kim under söndagen, enligt AFP.

Trump träffar premiärministern under dagen. På plats finns också bland annat den amerikanske utrikesministern Mike Pompeo.

Samtidigt träffas tjänstemän från både Nordkorea och USA för att förbereda för toppmötet och för att försöka minska oenigheten om särskilt de båda sidornas definition av nedrustning.

Planen är att Kim och Trump ses på tisdagsmorgonen lokal tid, på lyxhotellet Capella på ön Sentosa.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?