Kika in i världens första undervattenshotell

Världens första undervattenshotell har slagit upp portarna i Maldiverna. Conrad Maldives Rangali Island heter lyxhotellet som har skapat tvåvåningsvillan Muraka fem meter under vattnet. Sedan tidigare finns det en undervattensrestaurang på området.

Foto:Conrad Maldives Rangali Island
Foto:Conrad Maldives Rangali Island
Foto:Conrad Maldives Rangali Island
Foto:Conrad Maldives Rangali Island
Foto:Conrad Maldives Rangali Island
Foto:Conrad Maldives Rangali Island

För 450 000 kronor per natt får gästerna ett sovrum där väggar och tak helt är i glas mot havet utanför. Dessutom ingår ett eget gym, bar, sovrum för butler, en kock som lagar alla måltider, badkar med havsutsikt åt alla håll, en båt och ett soldäck ovanför ytan.

Muraka byggdes på land i Singapore och fraktades sedan med specialfartyg till Maldiverna. Lyxhotellet är förankrat med betongpelare i havsbotten för att kunna stå emot vågor och tidvattnets rörelser.

Projektet, vars namn betyder korall på det lokala språket, uppges ha kostat 135 Mkr att bygga, skriver CNN.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?