Annons

Kerry: Vi ska bli klara innan Trump tar över

USA:s utrikesminister John Kerry meddelade under söndagen att Obama-administrationen kommer göra allt för att implementera det globala klimatavtalet som undertecknades i Paris i fjol innan den tillträdande presidenten Donald Trump tar över Vita huset i januari, rapporterar Reuters. 

John Kerry.
John Kerry.Bild:Alex Brandon/AP

"Fram till den 20 januari då denna administration är över, har vi för avsikt att göra allt vi kan för att uppfylla vårt ansvar för framtida generationer för att kunna ta itu med detta hot mot livet på planeten", sa Kerry under besök på Nya Zeeland innan han skulle resa vidare till Marrakesh för att delta i klimatsamtal mellan 200 länder.

Donald Trump, som har kallat den globala uppvärmningen för en bluff, har lovat att lämna Paris-avtalet. Enligt källor inom gruppen som arbetar med hans maktövertagande överväger Trump olika sätt att kringgå den i teorin fyra år långa processen att lämna avtalet.

Kerry avböjde att spekulera om vad Trump kommer göra med Parisavtalet, samtidigt som han konstaterade att det ibland finns skillnad mellan kampanjande och styrande.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?